Vatikanen kommenterar Usama bin Ladins död

I en kommentar på måndagsförmiddagen sade påvens presstalesman Federico Lombardi att man från Vatikanens sida hoppas att al-Qaida-ledaren Usama bin Ladins död inte ger upphov till nya våldsdåd och hatbrott. ”Usama bin Ladin har ett massivt tungt ansvar både för tusentals människors död och för att han främjat hat och konflikter mellan olika folkgrupper. Han instrumentaliserade religionen för sina egna våldsamma ändamål. Likväl kan man ur ett kristet perspektiv inte glädja sig över en människan död. Bättre är att besinna sig på att varje människa har ansvar inför Gud och inför sina medmänniskor för hur hon lever sitt liv”, sade Lombardi i sitt uttalande i förmiddags.

Bland de kristna i Pakistan ökar nu efter bin Ladins död rädslan för repressalier från radikala talibaner och al-Qaida-terrorgrupper. Den katolske biskopen emeritus av Lahore, Lawrence Saldanha, säger i ett uttalande till den katolska nyhetsbyrån UCANews att ”de kristna här i landet är ett lätt mål att slå mot, medan invånarna i USA är längre bort.”

Även de katolska biskoparna i Indien har idag i ett uttalande uttryckt sin oro för terrorattacker från islamistiska terrorister mot landets kristna.

Kathpress 2011-05-02

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: