Rapport från Jesusmanifestationen

Sedan några år tillbaka arrangeras Jesusmanifestationen i Stockholm. Denna händelse, som samlar tusentals kristna från olika kyrkor och samfund, tycks vara ett tecken i tiden för hoppet om enandet av Kristi kropp. På flera platser i Stockholm var folk i dag församlade för att berätta om Jesus och kristen tro. Och från dessa utspridda platser samlades alla sedan i Kungsträdgården för en gemensam gudstjänst.

Katolska kyrkan var tillsammans med andra församlingar i Stockholm representerade i Fatbursparken ett stenkast från Katolska domkyrkan på Söder och i parken höll biskop Anders Arborelius ett uppskattat tal om vårt behov av våra trossyskon från andra länder och hur vi aldrig skall  tappa fokus på Jesus Kristus, trons upphovsman och fullkommnare.

Marschen avgick sedan med plakat och sång av en afrikansk kör, från Fatbursparken via Hornsgatan och Gamla Stan för att avslutas i Kungsträdgården.  På stora scenen framfördes musik under ledning av Frälsningsarmén, böner och olika hälsningar (bland annat från Drottning Silvia) lästes upp. Talarna och sången avlöste varandra i en och halv timme. Under några minuter tystnade hela Kungsträdgården då en video med vittnesbörd och hälsningar från förföljda kristna i Mellanöstern visades. Det berättades om förtrycket och förföljelsen av kristna i Yemen, Irak och Egypten. Hur våldets spiral aldrig verkar sluta, men också om hoppet som finns hos dem.  Hur många människor som idag verkligen samlades i Kungsträdgården i Stockholm för att delta i årets Jesusmanifestation tycks det råda delade meningar om i pressen så här i efterhand. Vad som faktiskt skedde, och det är långt mycket viktigare än det exakta antalet deltagare, var att olika människor, med olika bakgrund fick samlas i bön och vittna om Jesus Kristus, och vi gjorde det utan att frukta för vårt liv, denna frihet, som tyvärr inte gäller för alla kristna och som är så lätt att ta för given.

Fredrik J Wängström 2011-05-21

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: