Påvens mässa i Berlins olympiastadion

Påven Benedictus XVI besöker i september Tyskland, sitt tidigare hemland. Programmet för besöket börjar nu ta form, och i dag meddelade den tyska biskopskonferensens sekreterare, jesuitpater Hans Langendörfer, att påven kommer att fira mässan i Berlins olympiastadion torsdagen den 22 september, som är första dagen av hans besök i Tyskland.

Valet av olympiastadion som plats för påvens stora offentliga mässa i den tyska huvudstaden har bland annat gjorts eftersom en stor del av olympiaanläggningen är försedd med tak, vilket gör att den är lämplig även om det skulle bli regnväder. Enligt uppgifter från ärkestiftet Berlin har hittills 50 000 personer anmält sitt intresse att delta i mässan med påven i Berlin.

Från början hade man planerat att mässan skulle äga rum i parken utanför slottet Charlottenburg, men den parken är inte tillräckligt stor för att ge plats åt alla som vill delta. Olympiastadion har 74 400 sittplatser.  Den förre påven, Johannes Paulus II, firade 1996 en mässa på samma plats och då deltog 90 000 personer i gudstjänsten.

Påvens resa till Tyskland står under mottot ”Där Gud är närvarande, där finns framtid.” Mer information om resan finns här på den officiella hemsidan för resan.

Kathpress 2011-06-15

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: