37 meter hög Kristus-staty invigd i Peru

Påven Benedictus XVI har välsignat den 37 meter höga statyn ”Kristus av Stilla havet”, som i dessa dagar reses vid kusten utanför Perus huvudstad Lima. Som Vatikanradion rapporterade på midsommardagen skickade påven ett meddelande till den peruanske kardinalen Juan Luis Cipriani, i vilket han bad om Kristi beskydd för alla invånare i Lima och hela Peru.

Den gigantiska statyn, som föreställer Kristus med utsträckta armar, har tillverkats i Brasilien och transporterats därifrån i delar till Peru. Där har den ställts upp på en höjd norr om huvudstaden Lima och den kommer att bli belyst och på så sätt vara synlig även kvälls- och nattetid. Den officiella invigningen av statyn sker idag, onsdag den 28 juni.

”Må alla människors kärlek till Gud och till medmänniskorna växa när de betraktar denna staty” sade påven i sitt meddelande. Statyn kan bli en sporre för alla dem som ”inspireras av Frälsarens ord och outtröttligt arbetar för uppbyggandet av ett mer rättvist och  solidariskt samhälle”, tillade påven.

Kathpress 2011-06-28

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: