Intensiva förberedelser inför Världsungdomsdagarna

Nu på tisdag, den 16 augusti, börjar de katolska Världsungdomsdagarna i Madrid. Ledningsgruppen för evenemanget arbetar för högtryck i det specialinrättade huvudkontoret i Madrid. Inte mindre än 250 personer sitter där och för telefonsamtal, pratar med varandra och skriver på sina laptop-datorer. Ingenting får gå snett när påven Benedictus XVI kommer nästa torsdag för att tillsammans med hundratusentals ungdomar från hela världen fira en kristen trosfest i dagarna fyra. En stor scen vid Cibele torget (Plaza de Cibele) i innerstaden och en stor scen ute på flygplatsen Fyra vindar (Cuatro Vientos) är nu i princip iordningställda och färdiga att tas i bruk. På den senare kommer påven att fira avslutningsgudstjänsten, i vilken mer än en miljon människor väntas delta.

”Egentligen är förberedelsearbetet nästintill slutfört, men det finns av någon konstig anledning ändå tusen saker kvar att göra”, säger Yago de la Cierva som är chef för Världsungdomsdagarna. Ljus- och ljudanläggningen samt storbildsskärmarna ska sättas upp. Hundratusentals stolar måste också ställas ut och tusentals toaletter och avspärrningar ska installeras.

De hundratusentals anmälda gästerna från hela världen bor hos familjer, i församlingar eller i skolor. Även maten är ordnad; restaurangerna i Madrid kommer att erbjuda mer än åtta miljoner pilgrimsmåltider till specialpris. Före lördag behöver dessutom 200 biktstolar, som ser ut som små futuristiska skepp, ställas upp i Reträtt-parken (Parque del Retiro) i Madrid. Omkring 28 000 volontärer kommer att hjälpa till under dagarna.

Från Sverige väntas runt 400 katolska ungdomar delta i Världsungdomsdagarna, varav cirka 270 i den grupp som reser i regi av SUK, Sveriges unga katoliker. Även den katolske biskopen av Stockholm, Anders Arborelius, deltar i mötet.

Mer information finner man på mötets officiella hemsida.

Kathpress / Red., 2011-08-11

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: